Praha, zámky a hrady v Čechách

, autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, Pražský hrad , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, Pražský hrad , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, Karlov most , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, Pražský hrad a Vltava , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, zámok Hluboká , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Český Krumlov, panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Český Krumlov , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Český Krumlov, kostol sv. Víta , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, Pražský hrad , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, Karlov most , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, Praha, Pražský hrad , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, České Budějovice , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, zámok Karlštejn , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, zámok Karlštejn , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, mapa , autobusový poznávací zájazd, Praha - zámky a hrady v Čechách, leták
Destinácia: Česká republika
Kód zájazdu: 1266123
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Na účastníkov zájazdu čakajú štyri dni plné spoznávania kultúrno-historických pamiatok Českej republiky. V programe nesmú chýbať hlavné pražské atraktivity, ako Katedrála sv. Víta a Pražský hrad, Karlov most, Staromestské námestie s orlojom a Václavské námestie, či nádherne zachovalá historická Zlatá ulička preslávená alchymistami kráľa Rudolfa hľadajúcimi Kameň mudrcov.  


Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky


Praha - Karlštejn - Hluboká - České Budějovice - Český Krumlov


VSTUPU DO KRAJINY


Doprava:
autobusová

Program:

1. deň – odchod zo Slovenska v ranných hodinách, popoludní príchod do Prahy (UNESCO), prechádzka Vyšehradom a centrom mesta, Václavské námestie, Staromestské námestie s radnicou a orlojom, Týnsky chrám, Obecný dom, Prašná brána, Karlova univerzita. Vo večerných hodinách ubytovanie v hoteli.

2. deň – po raňajkách prehliadka ďalších pražských pamätihodností – Strahovský kláštor, Loreta, Pražský hrad s katedrálou Sv. Víta – najznámejšia pamiatka Prahy i celej Českej republiky, ktorej pramene siahajú až do 9. storočia, Zlatá ulička, ktorá si zachovala pôvodný ráz, dnes sa tu nachádzajú galérie, originálne obchodíky a expozície, Starý palác, Chrám sv. Juraja, Malá strana – kostol sv. Mikuláša, kostol Karmelitánov s pražským Jezulátkom, Karlov most – najstarší stojaci most cez rieku Vltavu. Vo večerných hodinách návrat späť do hotela.

3. deň – po raňajkách presun autokarom na Karlštejn – impozantný hrad, ktorý má medzi českými hradmi výnimočné postavenie nielen historickým významom, ale i svojou architektúrou a mohutnosťou. Hrad bol vybudovaný rímskym cisárom a českým kráľom Karolom IV. v roku 1348 predovšetkým ako miesto uloženia kráľovských pokladov. Prehliadka historických interiérov. Po prehliadke presun na zámok Hluboká, ktorý patrí medzi najkrajšie české zámky a je národnou kultúrnou pamiatkou. Predlohou pri poslednej prestavbe bol anglický zámok vo Windsore. Zámok Hluboká je obľúbeným miestom všetkých romantikov. Po prehliadke transfer do Českých Budějovíc, ktoré sú hospodárskym a kultúrnym centrom južných Čiech. Po ubytovaní prechádzka centrom mesta.

4. deň – po raňajkách krátky presun do Českého Krumlova (UNESCO) – prekrásne historické centrum s Námestím svornosti a Morovým stĺpom. Zámok, ktorý je svojou rozlohou druhý najväčší hradný a zámocký komplex v Čechách (po Pražskom hrade). Bol vyhlásený za prísne chránenú kultúrnu pamiatku. Počas šiestich storočí tu bolo vybudovaných približne štyridsať budov, ktoré sú sústredené v okolí piatich nádvorí, zámockej záhrady, divadla s otáčavým hľadiskom. Prehliadka podhradia tvoreného gotickými štvrťami Latránom a Parkánom. V popoludňajších hodinách odchod.



V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov30 €/os. (platba na mieste v miestnej mene). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 110 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 80 EUR. Nástupné miesta: BA bez príplatku, NR,TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA- 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Karlův most | Karlštejn | Hluboká | Český Krumlov

Generované systémom ProfiTour