Romantický Paríž, zámok Versailles a jeho záhrady LETECKY

Destinácia: Francúzsko, Ile-de-France (Paríž)
Kód zájazdu: 1316247
Cena od: 639 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.05.2024 5 dní Last Minute 639 € +0 € odlet: Viedeň letecká
11.06.2024 5 dní First Minute 639 € +0 € odlet: Viedeň letecká
24.09.2024 5 dní First Minute 639 € +0 € odlet: Viedeň letecká
01.10.2024 5 dní First Minute 639 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte svetoznámy Paríž, ktorý bol pre Ernesta Hemingwaya synonymom šťastia, Audrey Hepburn vyslovila slávnu vetu: „Paríž je vždy dobrý nápad“. Paríž milovalo a miluje množstvo umelcov, básnikov, maliarov... Je mestom módy, kulinárskeho umenia, domovom nespočetných historických a kultúrnych pamiatok, neodolateľnej atmosféry. Čaká tu na vás úsmev Mony Lisy, hriešny Moulin Rouge, zámok Versailles s nádhernými záhradami, katedrála Notre Dame, symbol Paríža Eiffelova veža, najslávnejší bulvár v Európe Champs Elysées a ďalšie svetoznáme miesta a pamiatky. Splňte si svoj sen a navštívte slávny Paríž.

Program zájazdu:
1. deň:
odlet z Viedne do Paríža. Presun do hotela. Neskôr navštívite štvrť umelcov Montmartre, kde nájdete romantické uličky, schodiská, malebné námestia s útulnými kaviarničkami, všadeprítomných maliarov, muzikantov,.. Uvidíte aj baziliku Sacre Coueur, ktorá stojí na vrcholku Montmartru. Sacre Coueur v preklade znamená sväté srdce a je zasvätená Svätému srdcu Ježišovmu. Z tohto miesta je pôsobivý pohľad na Paríž a po Eiffelovke je najvyšším bodom Paríža. Neskôr uvidíte hriešny Moulin Rouge, ktorý preslávil slávny kankán. Individuálny program. Vo večerných hodinách návrat do hotela. Nocľah.

2. deň:
po raňajkách navštívite prekrásny kráľovský zámok Versailles, ktorý bol sídlom Ludovíta XIV, nazývaným aj Kráľ Slnko a jeho rozsiahly park s očarujúcimi záhradami, ktoré si môžete prejsť vláčikom, peši alebo si požičať golfový vozík. Zámok Versailles je najznámejším zámkom nie len vo Francúzsku, ale aj na svete. Vo vnútri nájdete nespočetné množstvo miestností, ktoré si prehliadnete. Jedna z najzaujímavejších miestností je zrkadlová sála, ktorá je dlhá 75 metrov. Ďalej tu máte možnosť navštíviť súkromné kráľovské spálne, knihovňu, zasadaciu miestnosť, salóny a to všetko s nádhernou výzdobou. Priľahlý park a záhrady ukrývajú množstvo zaujímavostí a prekvapení, veľký počet sôch a hrajúcich fontán. Ďalej tu môžete objaviť zámky Veľký a Malý Trianon. V podvečerných hodínách odchod na hotel.

3. deň:

po raňajkách budete pokračovať prehliadkou mesta a čakajú na vás ďalšie krásne pamiatky a miesta Paríža. Ako prvé vás uchváti slávny Notre Dame, ktorý preslávil Victor Hugo vo svojich dielach, neskôr uvidíte Pantheon, Luxemburgské záhrady,... Záhadný úsmev Mony Lisy vás bude čakať v Louvri. Louvre je palácový komplex v centre Paríža, bývalé sídlo francúszkych kráľov. Dnes je v ňom umiestnené jedno z najväčších múzeí sveta. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách sa vrátite naspäť do hotela.

4. deň:
po raňajkách na vás čaká „ Železná dáma“, symbol Paríža - slávna Eiffelova veža, z ktorej sa vám naskytne nezabudnuteľný pohľad na mesto. Po návšteve Eiffelovej veže budete mať príležitosť obdivovať krásy Paríža z inej perspektívy. Čaká na vás plavba po Seine, jednej z najdlhších riek Francúzska. Neskôr sa prejdete po slávnej Champs-Elyseés, kde uvidíte majestátne sa týčiaci Víťazný oblúk. Oáza kľudu čaká na vás v pompéznych Tuilerijských záhradách. Rozľahlé záhrady majú rozlohu 28 hektárov, nachádza sa tu 3000 platanov a gaštanov.

5. deň:
po raňajkách navštívite modernú štvrť Paríža - La Défense s možnosťou nákupov. Nájdete tu jedno z najväčších nákupných centier v Európe Les Quatre Temps. La Défence je najväčšia obchodná štvrť v Európe a dominantou štvte je oblúk Grande Arche. Neskôr presun na letisko a odlet do Viedne. Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Paríž (Beauvais)- Viedeň
letiskové a servisné poplatky
sprievodcovské služby, TOP sprievodkyňa na Paríž 
prehliadku Paríža
4 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
4 x raňajky
príručnú batožinu do 5 kg ( 40 x 25 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc (platí sa priamo v hoteli)
transfer v Paríži - letisko-hotel-letisko - cca 70 €
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 40 € / spiatočný let
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
lístok na metro cca 1,90 €/ jedna cesta
spiatočný lístok na vlak do Versailles - 7,30 €
Eiffelova veža :
- výťah 3. poschodie 26,80 €
- výťah 2. poschodie 17,10 €
Louvre: 17 € - mladí do 26 rokov zdarma
Víťazný oblúk: 13 € - mladí do 25 rokov zdarma
Invalidovňa: 14 € - mladí do 25 rokov zdarma
Versailles - 27 € - mladí do 26 rokov zdarma
plavba po Seine: 17 € 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour