Adventný Paríž a zámok Versailles LETECKY

Destinácia: Francúzsko, Ile-de-France (Paríž), Paríž
Kód zájazdu: 1352684
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Advent

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte svetoznámy Paríž, ktorý bol pre Ernesta Hemingwaya synonymom šťastia a Audrey Hepburn o Paríži vyslovila slávnu vetu: "Paríž je vždy dobrý nápad". A my tvrdíme, že počas adventu obzvlášť. Romantické adventné trhy, plné hudby, svetiel a farieb, každý si vyberie to svoje. Adventné trhy v Paríži vyrážajú dych, sú plné čara, vôní, trošku snobské, ale plné šarmu a chvíľ, na ktoré nezabudnete. Paríž milovalo a miluje množstvo umelcov, básnikov, maliarov...
Je mestom módy, kulinárskeho umenia, domovom nespočetných historických a kultúrnych pamiatok, neodolateľnej atmosféry. Čaká tu na vás úsmev Mony Lisy, hriešny Moulin Rouge, zámok Versailles, katedrála Notre Dame, symbol Paríža Eiffelova veža, najslávnejší bulvár v Európe Champs Elysées a ďalšie svetoznáme miesta a pamiatky. Splňte si svoj sen a navštívte slávny Paríž počas najkrajšieho obdobia v roku. 


Program:
1. deň:
odlet z Viedne približne o 9:00 hod.. Prílet do Paríža a presun do hotela, kde sa ubytujete. Neskôr navštívite štvrť umelcov Montmartre, kde nájdete romantické uličky, schodiská, malebné námestia s útulnými kaviarničkami, všadeprítomných maliarov, muzikantov,...
Možnosť navštíviť múzeum Montmartre. Vianočný trh tu má osobitnú atmosféru, nájdete tu mix rôznych farieb, vôní, chutí z rôznych oblastí Francúzska, objavíte tu špeciality z Alsaska, sušené ovocie z Provensálska, ustrice z Normandie, slimáky z Burgundska,...
Uvidíte aj baziliku Sacre Coueur, ktorá stojí na vrcholku Montmartru. Sacre Coueur v preklade znamená sväté srdce a je zasvätená Svätému srdcu Ježišovmu. Je odtiaľ pôsobivý pohľad na Paríž a po Eiffelovke je najvyšším bodom Paríža.
Zbadáte aj hriešny Moulin Rouge, ktorý preslávil slávny kankán. Vo večerných hodinách návrat do hotela. Nocľah.

2.deň:
po raňajkách zavítate do parížskeho obchodného domu Galeries Lafayette, kde uvidíte stromček, ktorý vyvoláva skutočný obdiv.
Neskôr si môžete zakúpiť parfumy v Musée du Parfum Fragonard. Prejdete okolo opery - Opéra Palais Garnier cez Place Vendôme až k Tuileríjskym záhradám, kde sa nachádzajú vianočné trhy.
V prípade záujmu môžete v tento deň individuálne navštíviť múzeum Louvre, ktoré patrí k najnavštevovanejším a najslávnejším múzeám na svete. Samotné múzeum skrýva skvosty ako obraz Mona Lisa od Leonarda da Vinci.
V prípade záujmu a časových možností, možnosť navštíviť Atelier des Lumieres. Návrat do hotela vo večených hodinách. Nocľah.

3.deň:
po raňajkách navštívite prekrásny kráľovský zámok Versailles, ktorý bol sídlom Kráľa Slnko. Zámok Versailles inšpiroval ďaľšie európske zámky, ale nepodarilo sa im ho prekonať, nakoľko pravý Versailles je len jeden, ten francúzsky.
Po návšteve zámku sa presuniete do najmodernejšej časti Paríža - La Défense. Stoja tu výškové budovy najrozličnejších tvarov, farieb a použitých materiálov. Okrem iného sa tu nachádza aj Grande Arche ( veľký oblúk bratstva ). Presun na hotel vo večerných hodinách. Nocľah.


4. deň:
po raňajkách na vás čaká "Železná dáma", symbol Paríža - slávna Eiffelova veža, z ktorej sa vám naskytne nezabudnuteľný pohľad na mesto.
Prehliadka mesta bude pokračovať návštevou Sainte Chapelle, Ile de la Cité, Notre Dame de Paris z exteriéru, Ile Saint Louis, prehliadka Latinskej štvrte – Sorbonne, Panthéon, Luxemburské záhrady. Neskôr návrat na hotel, vyzdvihnutie batožiny. Presun na letisko. Odlet do Viedne vo večerných hodinách.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Paríž (Beauvais)- Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Paríža
3 x ubytovanie v 3* hoteli
3 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 35 x 20 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK
ZÁJAZD JE MOŽNÉ ZAKÚPIŤ NA ZÁLOHU 50%

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc (platí sa priamo v hoteli)
príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) - 45 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
tranfér v Paríži - letisko-hotel-letisko - cca 80-100 €
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba ( len v prípade záujmu)
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
lístok na metro cca 2 €/ jedna cesta
Eiffelova veža :
Dospelá osoba
výťah 3. poschodie 26,80 €
výťah 2. poschodie 17,10 €
Mládež od 12 - 24 rokov
výťah 3. poschodie 13,40 €
výťah 2. poschodie 8,60 €
Louvre: 17 € - mladí do 26 rokov zdarma
Víťazný oblúk: 9,50 € - mladí do 25 rokov zdarma
Invalidovňa: 9,50 € - mladí do 25 rokov zdarma
Versailles zámok a záhrady - 28,50 € -dospelá osoba, 10 € / osoba do 18 rokov
lístok na vlak do Versailles cca 10 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Paríž

Generované systémom ProfiTour