Údolie Aosta a Turín - talianska strecha Európy

Autobusový poznávací zájazd , Údolie Aosta - Mont Blanc a Turín, Courmayeur, Mont Blanc Autobusový poznávací zájazd , Údolie Aosta - Mont Blanc a Turín, Turín Autobusový poznávací zájazd , Údolie Aosta - Mont Blanc a Turín, pevnosť Bard Autobusový poznávací zájazd , Údolie Aosta - Mont Blanc a Turín, Turín Autobusový poznávací zájazd , Údolie Aosta - Mont Blanc a Turín, hrad Fenis
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1353635
Cena od: 408,90 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

20.05.2025 5 dní First Minute 408,90 € +0 € autobusová
14.09.2025 5 dní First Minute 408,90 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Rýchly popis:
5 dní v jednom z najmalebnejších talianskych regiónov na francúzsko-švajčiarskom pomedzí obklopenom viac ako 4000 m vysokými alpskými masívmi nazývanom vďaka nadmorskej výške aj ako "Strecha Talianska".

Typ stravy:
raňajky

Doprava:
autobusová

V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 120 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 135 EUR/3 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 200 EUR. Nástupné miesta: BA – bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Program:
  1. deň – skoro ráno odchod zo Slovenska, vo večerných hodinách ubytovanie v hoteli v Taliansku.
  2. deň – raňajky v hoteli a presun do mestečka Aosta. Aosta je hlavným mestom regiónu Valle d Aosta (Údolie Aosty), ktorý je rozlohou aj počtom obyvateľov najmenším regiónom v Taliansku. Jedinečný je v tom, že sa rozkladá na pomedzí troch štátov – Talianska, Švajčiarska a Francúzska a leží v údolí horského masívu pod pohorím Mont Blanc, prezývanom aj ako strecha Európy. Prehliadka mestečka Aosta – antické pamiatky ako rímsky most, Augustov oblúk, kláštorný komplex Sant Orso, kostol San Lorenzo, Porta Praetoria a mnohé ďalšie stredoveké pamiatky. Popoludní krátka zastávka pri moste Pont Saint Martin, ktorý je svojou veľkosťou a typom významnou pamiatkou postavenou Rimanmi už v 1. storočí. Návšteva stredovekej dedinky Bard a majestátnej vojenskej pevnosti Forde di Bard, postavenej v trinástom storočí, ktorá už v stredoveku slúžila ako strategický obranný bod na obchodnej ceste medzi Talianskom a Francúzskom a v devätnástom storočí bolo v pevnosti dobudované súčasné mohutné opevnenie. V súčasnosti sa v pevnosti nachádza múzeum Álp. Večer ubytovanie v hoteli.
  3. deň – po raňajkách odchod do mestečka Courmayeur ležiaceho na úpätí Mont Blancu. Prehliadka centra hlavného turistického strediska v oblasti, ktoré bolo už v osemnástom storočí obľúbené medzi talianskymi aristokratmi ako klimatické kúpele, a v ktorom sa v súčasnosti nachádza prestížny ski-rezort. V prípade priaznivého počasia fakultatívne možnosť vyviezť sa lanovkou na vyhliadku Skyway Monte Bianco, ktorá  sa nachádza vo výške 3466 m nad morom. Popoludní návšteva a prehliadka hradu Fenis, ktorý už od 13. storočia prezentoval bohatstvo a luxus rodiny Challant. So svojími typickými stredovekými vežičkami je obľúbeným miestom pre Talianov aj vďaka tomu, že v r. 1985 sa tu natáčala hororová komédia Drakulov sluha v hlavnej úlohe so slávnym Paolom Villagiom (účtovník Fantozzi). Po prehliadke odchod na prehliadku a ochutnávku známej továrne na výrobu talianskej šunky.
  4. deň – po raňajkách odchod do Turína, ktoré bolo v minulosti aj hlavným mestom Talianska a je hlavným priemyselným centrom regiónu aj vďaka automobilke FIAT. Prehliadka historického centra mesta popretkávaného kilometrami krytých arkád a pasáží. Hlavnou atrakciou je známa turínska katedrála, slávna hlavne vďaka Turínskemu plátnu, ktoré je považované za skutočný obraz tela Ježiša Krista. V katedrále je možné obdivovať kópiu tohto plátna, originál je možné vidieť iba raz za niekoľko rokov. Možnosť návštevy Egyptského múzea, ktoré je po múzeu v Káhire najväčším a najvýznamnejším egyptským múzeom na svete, parku Valentino nachádzajúcom za pri verejnosti neprístupnom zámku Valentino, alebo múzea kinematografie v najvyššej veži Mole Antonelliana. V typických turínskych kaviarničkách bude možnosť ochutnať „bicerin“ – nápoj typický iba pre Turín z kávy, čokolády a mlieka. Vo večerných hodinách odchod a nočný prejazd na Slovensko.
  5. deň – návrat na Slovensko v popoludňajších hodinách.


Dni:
5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Aosta - Pont Saint Martin - Bard - Courmayeur - Turín

Generované systémom ProfiTour