Štýlové Miláno - mesto módy, futbalu a umenia LETECKY

Destinácia: Taliansko, Lombardia (Miláno)
Kód zájazdu: 1268129
Cena od: 389 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

14.06.2024 3 dni First Minute 389 € +0 € odlet: Bratislava letecká
11.10.2024 3 dni First Minute 389 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite víkend v štýlovom Miláne, v druhom najväčšom meste Talianska - v meste módy, kultúry a futbalu. Už len pohľad na katedrálu v Miláne vám zaručene vyrazí dych.

Ak vyjdete na strechu katedrály, naskytne sa vám na mesto nádherný výhľad. Vychutnať si budete môcť prehliadku najslávnejších historických pamiatok ako hrad Sforzesco, operu La Scala, kostol Santa Maria delle Grazie a mnoho iných pokladov, ktoré toto mesto ponúka. 
Miláno je i domovom nesmierne vzácneho umeleckého diela Da Vinciho Poslednej večere. Romantickým dušiam odporúčame navštíviť nádhernú štvrť Navigli, kde budete mať na chvíľku pocit, že sa nachádzate v Benátkach. A aby sme nezabudli, Miláno je doslova chrámom módy, takže ak budete mať záujem, môžete čas zasvätiť nákupom po tých najštýlovejších obchodoch. 
Okrem Milána navštívite aj jedno z najkrajších miest Talianska - historické Bergamo.


Program :
1.deň :
odlet z Bratislavy do Milána (Bergamo). Po prílete presun na ubytovanie. Nieskôr navštívite prekrásne typické talianske mesto Bergamo. Napriek tomu, že mestečko ležalo dlho v tieni slávnejšieho Milána, jeho popularita stále stúpa. Zaujme všetkým, čo do neho história zasadila. Má v sebe nielen fascinujúce pamiatky, pôvabné kamenné uličky, ale i skvelé reštaurácie s najlepšou kuchyňou sveta.  Pozriete si najatraktívnejšiu časť Citta alta a prejdete do historického jadra na Piazza Vecchia. Tu sa nachádza Katedrála sv. Alexandra, baptistérium, bazilika Santa Maria Maggiore a radnica Palazzo della Ragione. Odchod na hotel. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách odídete k Milánskemu dómu, uvidíte Galleriu Vittorio Emanuele II. a Operu La Scala. Navštívite aj interiér Milánskeho dómu. V prípade záujmu môžete vyjsť na strechu katedrály, odkiaľ sa vám naskytne nezabudnuteľný výhľad na mesto. Neskôr sa presuniete k hradu Sforzesco. Potom si prehliadnete najromantickejšiu štvrť Navigli, ktorá dostala názov podľa kanálov a lodiek, ktoré sa tu nachádzajú. Svojim vzhľadom vám bude pripomínať Benátky alebo Amsterdam.
Navigli je štvrť s vysokou koncentráciou umelcov. Neskôr individuálny program, možnosť nákupov, možnosť návštevy kaviarničiek, obchodov, reštaurácií. Priaznivci futbalu môžu individuálne navštíviť slávny futbalový štadión San Siro.


3.deň :
po raňajkách individuálny program. V dopoludňajších hodinách odchod na letisko. Odlet na Slovensko. 

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Bratislava - Miláno (Bergamo) - Bratislava
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Milána
2 x hotelové ubytovanie kategórie min. 3*
2 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 40 x 25 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:

príplatok za jednolôžkovú izbu 40 € / osoba / noc
1 x príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm ) - 30 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
transfér letisko - centrum Milána - letisko cca 13 €
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 4 € / deň

pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
Dóm interiér zdarma, schody + terasa chrámu 9 €, výťah + terasa 13 €,
lístok na metro 7 EUR / 24-hodinový lístok, 12 EUR / 3-dňový lístok


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour