Temperamentný Madrid a flamenco show LETECKY

Destinácia: Španielsko, Madrid
Kód zájazdu: 1284505
Cena od: 599 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

11.10.2024 4 dni First Minute 599 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Neváhajte a navštívte mesto v srdci Španielska – Madrid. Prejdite si historické pamiatky, nádherné zelené parky, zažite flamenco show, navštívte najväčšiu býčiu arénu v Španielsku, pozrite si známy futbalový štadión Realu Madrid, ochutnajte tradičné španielske jedlá,... Španieli milujú život, zábavu, umenie,  kultúru, futbal, dobré jedlo a vy budete zaručene milovať Madrid.

Program:
1.deň:
odlet z Viedne do Madridu. Po prílete do Madridu presun na hotel. Ubytovanie. V popoludňajších hodinách začnete na námestí Plaza Espaňa, kde stojí známe súsošie rytiera Dona Quijota a Sancha Panzu. Prejdete na námestie námestí Plaza Mayor, kde sa kedysi konali býčie zápasy, verejné popravy, ale aj rôzne veselice. Dnes tam nájdete obchodíky so suvenírmi, reštaurácie a bary. Deň zakončíte na tradičnej tržnici Mercado San Miguel, ktorá je doslova rajom pre milovníkov dobrého jedla a pitia, plná najrôznejších druhov rýb, mäsa, syrov, vína, či ovocia. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


2.deň:
po raňajkách navštívite najväčšiu býčiu arénu v Španielsku, arénu pravých španielskych toreádorov - Las Ventas a múzeum býčich zápasov, kde sa veľa dozviete o tradičnej koride a býkoch. Neskôr nahliadnete do Kráľovského paláca, kde budete obdivovať asi 50 miestností ako napríklad : Trónnu sálu s lustrami z benátskeho krištáľu, kráľovské komnaty Karola III., lekáreň, knižnicu, či zbrojnicu v podzemí.  Prejdete sa obrovskou obchodnou tepnou Gran Via, kde sídli viacero svetových módnych značiek, bánk, luxusných hotelov a vychýrených reštaurácií.  Dostanete sa k fontáne Cibales, ktorá je symbolom mesta a zobrazuje rímsku bohyňu poľnohospodárstva a plodnosti. Stojí pred nádherným bielym Palácom komunikácií, ktorý patrí k najmonumentálnejším stavbám v Madride. V prípade záujmu môžete deň zakončiť nezabudnuteľnou Flamenco show, na tradičnom predstavení plnom tanca, vášne a emócií. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


3.deň:
po raňajkách sa pozriete na jednu z najkrajších železničných staníc v Madride. Stanica Atocha, je známa tým, že sa tu nachádza veľká tropická záhrada s palmami, vtáctvom a veľkým množstvom korytnačiek. Oddych si môžete dopriať v nádhernom a obrovskom parku El Retiro, ktorý je veľký až 125 hektárov a je tu viac ako 15 000 stromov, prezýva sa aj španielsky "Central Park". V parku objavíte rôzne zákutia s fontánami, záhrady, sochy, viac ako 4000 ruží, najstarší madridský strom... Najkrajšou budovou parku je Krištáľový palác. Stretnete tu aj pouličných maliarov, umelcov, žonglérov. V prípade záujmu môžete navštíviť aj priľahlú botanickú záhradu. Milovníci umenia si prídu na svoje v múzeu El Prado, ktoré je jednou z najznámejších a najvyhlásenejších svetových galérií na svete. Nájdete tu diela mnohých významných európskych maliarov. K ďalším exemplárom patria aj sochy a mince. Neďaleko parku El Retiro sa nachádza aj Naval Museum – múzeum námorníctva, ktoré vám priblíži vývoj námorníctva v Španielsku, objaviteľské cesty Španielov i objavy Krištofa Kolumba. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň:
po raňajkách si môže prezrieť legendárny futbalový štadión Realu Madrid -Santiago Bernabéu. Real Madrid je jedným z najlepších futbalových klubov sveta. Štadión je obrovský a jeho kapacita presahuje 80.000 miest. Počas prehliadky štadiónu si vychutnáte nielen panoramatický výhľad na celý športový areál, ale aj množstvo klubových trofejí a fotografií. Neskôr individuálny program. V popoludňajších hodinách odchod na letisko. Odlet do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Madrid - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Madridu
3 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
3 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 35 x 20 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A1 PANDEMIC - 4 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
transfér letisko - centrum Madrid - letisko cca 20 - 25 €
1 x príručnú batožinu do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm ) - 30 € / osoba / vrátane cesty tam aj naspäť
pobytová taxa v hoteli cca 3-5 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba ( len v prípade záujmu )
Kráľovský palác - 10 € / dospelá osoba, 8 € po skupinovej zľave
býčia aréna Las Ventas - 12,90 € / osoba
Museo del Prado - 15 € / osoba, deti do 18 rokov zadarmo, studenti od 18-25 rokov zadarmo
futbalový štadión Santiago Bernabéu - 25 € / dospelá osoba, 30 € / dospelá osoba s audio guide, deti do 14 rokov / 18 €
múzeum námorníctva - 3 € / dospelá osoba
Flamenco show - cca 30 € - osoba od 12-65 rokov ( dlžka show je 1 hodina )
Flamenco show + nápoj - 35 € - osoba od 12-65 rokov


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Madrid

Generované systémom ProfiTour