Hrady a zámky strednej Moravy

Hrady a zámky strednej Moravy Hrady a zámky strednej Moravy Hrady a zámky strednej Moravy Hrady a zámky strednej Moravy Hrady a zámky strednej Moravy Hrady a zámky strednej Moravy Hrady a zámky strednej Moravy
Destinácia: Česká republika, Olomoucký kraj
Kód zájazdu: 1327871
Cena od: 139 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

25.05.2024 2 dni Last Minute 139 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
2-dňový autokarový zájazd


Úvod:
Vojdite do historického sveta strednej Moravy, kde okúzľujúce jadro mesta Prostějov, barokový zámok Náměšť na Hané, rozprávkový Bouzov, ako aj jedinečný gotický hrad Šternberk z 13. storočia či romantický zámok Lešná, ktorý je dokonalou ukážkou života šľachty začiatkom 20. storočia vám prinesú vzácne architektonické a kultúrne zážitky.

1. deň:

Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy cca o 07:00 h). Príchod do Prostějova, krátka prehliadka historického jadra, ktoré je pamiatkovou zónou. V barokovom zámku Náměšť na Hané, obkolesenom kruhovým parkom, z ktorého vychádzajú štyri 200 ročné lipové aleje, si prehliadneme unikátnu zbierku slávnostných a cestovných kočiarov olomouckých biskupov a arcibiskupov. Pokračujeme prehliadkou „rozprávkového“ hradu Bouzov, ktorý bol miestom nakrúcania mnohých hraných rozprávok a filmov. Odchod na ubytovanie.


2. deň:

Po raňajkách odchod do starobylého mesta Šternberk, ktorému dominuje rovnomenný, pôvodne gotický hrad. Cesta vinúca sa okolo neho sa vyše 100 rokov stáva dejiskom slávnych pretekov automobilov do vrchu – Ecce Homo. Pred cestou späť na Slovensko si pozrieme romantický zámok Lešná. Návrat na Slovensko vo večerných hodinách (do Bratislavy cca medzi 20:00 – 21:00 h).


Ubytovanie:
1x ubytovanie

Stravovanie:
1x raňajky


Doprava:
Autokarová.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 1x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. SprievodcuCK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.



Generované systémom ProfiTour